به مناسبت هفته گرامی‌داشت مازندران

۱۳ عنوان کتاب به مناسبت هفته مازندران در حوزه هنری ساری رونمایی شد

۱۳ عنوان کتاب به مناسبت هفته مازندران در حوزه هنری ساری رونمایی شد
به مناسبت هفته گرامی‌داشت مازندران ۱۳ عنوان کتاب از ۱۰ نویسنده مازندرانی با حضور رئیس حوزه هنری مازندران، فرماندار ساری و نویسندگانی از استان‌های مازندران، گلستان، سمنان و تهران در حوزه هنری مازندران رونمایی شد.
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
کد خبر :  ۳۵۱۳۲۵

فرماندار ساری شامگاه دوشنبه ۲۱ آبان در آئین رونمایی از ۱۳ عنوان کتاب، گفت: گرامی‌داشت هفته مازندران را با شروع هفته کتاب و کتابخوانی به پایان می‌رسانیم. رونمایی از ۱۳ عنوان کتاب نشان از دغدغه‌مند بودن نویسندگان مازندران دارد و باید به خودتان افتخار کنید که با همه چالش‌ها به فکر آینده ایران هستید.



فرماندار ساری با اشاره به نزدیک شدن به هفته کتاب گفت: از ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه هفته کتاب و کتابخوانی است و در مازندران همواره دغدغه شناخت تاریخ، فرهنگ و فرهیختگان وجود داشته‌است.
این مسئول نسل‌ دهه ۸۰ و ۹۰ را آینده‌سازان ایران دانست و اظهار کرد: نسل جدید بسیار اهل مدارا، واقع‌گرا و روادار هستند و به کمک همین نسل موانع توسعه ایران برطرف خواهد شد.
و


تبری زبان احساس من است
خیرالله قاسمی میانایی؛ شاعر مازندرانی درباره اثر خود گفت: ۱۵ تا ۲۰ سال از عمر شعر گفتن من می‌گذرد و دختر و همسرم همراهان من در این مسیر بودند. به زبان تبری شعر می‌سرایم چراکه زبان مادری من و احساسی من است، این زبان مادر ما بوده و باید زنده بماند تا نسل‌های بعد از ما هویت خود را بشناسند.
در ادامه شاعر به خوانش بخشی از اشعار خود به زبان محلی مازندران پرداخت.


به نسل آینده بدهکار هستیم
در ادامه مراسم اسماعیل مزیدی، نویسنده از علی‌آباد کتول استان گلستان به تشریح دو اثر خود پرداخت که هر دو به زبان کتولی نوشته شده‌است.
این نویسنده اظهار کرد: علی‌آباد کتول پاره‌تن مازندران و مازندران نور چشم علی‌آباد است.
مزیدی عشق به آب و خاک مازندران را دستمایه اشعار تبری خود دانست و گفت: دانشنامه واژگان علی‌آباد کتول با بیش از ۸ هزار واژه را نوشته‌ام چراکه اعتقاد دارم به نسل آینده بدهکار هستیم.
دانستنی‌های مازندران به‌صورت منسجم تدوین شود
سید ابوالقاسم میرمحمد (میگون) دیگر نویسنده مدعو با اشاره به پیشینه واژه میگون بیان کرد: تبرستان بزرگ افتخار ما است و خوشحالم بخشی از فعالیت من در این استان به ثمر نشست.
وی افزود: در تهران مستقر هستیم اما خودمان را مازندرانی می‌دانیم. هر نویسنده احساس وظیفه کند و تاریخ و فرهنگ مازندران را محله به محله و روستا به روستا بنویسد تا دانستنی‌های مازندران به‌صورت منسجم تدوین شود.
پیوند فرهنگی ۵ استان تبری‌زبان بیشتر شود
سید رضی موسوی نویسنده مدعو از استان سمنان در سخنانی به زبان تبری گفت: مرز فرهنگی باوجود جدا بودن از مرزهای سیاسی بر شکل‌گیری و ابقا فرهنگ اثرگذار است.
وی با تاکید بر لزوم توجه به فرهنگ و زبان تبری در بخش‌های جنوبی استان مازندران، درباره اثر خود اظهار کرد: این کتاب شناخت پیشینه فولادمحله و تاکیدی بر پیوست آن با مازندران بوده و وظیفه ما، حفظ فرهنگ تبرستان به‌ویژه در نواحی جنوبی این منطقه است.
موسوی افزود: وظیفه ما پوشش فرهنگ و تاریخ مناطقی است که در دهه‌های اخیر از مازندران جدا شده‌اند.
وی با اشاره به سنت چاربیداری و فرهنگ آن گفت: در این کتاب شرحی از اشعار استاد حیدری آلاشتی در زمینه چاربیداری، زنان چاربیدار، مضامین فرهنگی مرتبط با چاربیداری، کشاورزان کوچنده و برخی دیگر مضامین پژوهش شده‌است.
موسوی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم پیوند فرهنگی ۵ استان تبری‌زبان بیشتر شود و مرزهای فرهنگی بر مرزهای سیاسی فائق شوند.
وظیفه ما انتقال فرهنگ به آیندگان است
ثریا محمدی گفت: همواره دو هدف را در نویسندگی دنبال کرده‌ام؛ نخست احیای واژه‌های مازندرانی و پس از آن نمایش و بازآفرینی فرهنگ و آداب‌ورسوم نیاکان مازندرانی.
نویسنده مازندرانی تاکید کرد: نسل امروز چنان که باید با فرهنگ و آداب‌ورسوم مازندران آشنا نیست و وظیفه ما انتقال این فرهنگ به آیندگان است.
اجرای موسیقی بومی، تبری‌خوانی حسین بدیعی و خوانش اشعار تبری فاطمه‌ثنا محمودیان؛ شاعر خردسال مازندرانی از دیگر بخش‌های این برنامه بود.
این برنامه با همکاری اداره کتابخانه ساری، سازمان حوزه هنری مازندران، بنیاد ایران‌شناسی، انجمن ایرانی تاریخ شعبه مازندران و انجمن تبری‌سرایان ساری برگزار شد/ایسنا

ارسال نظر

پربازدید ها

صفحه خبر - عکس مطالب بیشتر

صفحه خبر - تماشاخانه مطالب بیشتر